Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen en het wordt afgenomen door een examinator bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Hoorn.

Uitgebreid besproken

Het enige verschil is, dat u voor deze toets niet kan zakken of slagen, het is een adviesrit. U rijdt een examenroute die daarna uitgebreid met u wordt besproken. Er wordt verteld wat er goed ging en wat er beter moet om te zorgen dat u voor uw echte examen slaagt.

Dankzij de toets wordt een groot deel van uw gezonde stress en zenuwen weggenomen omdat u weet wat u te wachten staat. Daarnaast krijg u, als de bijzondere verrichtingen op de toets goed gingen, een vrijstelling. Dat wil zeggen dat u op uw examen geen bijzondere verrichtingen hoeven doen.

20 procent hoger

De bijzondere verrichtingen zijn: de hellingproef, omkeeropdracht, parkeeropdracht en de stopopdracht. Als u de vrijstelling hebt verdiend tijdens uw TTT, hoeft u op uw eerste examen geen bijzondere verrichtingen meer te doen.  Nog een groot voordeel is dat uw kans van slagen na deze toets zo’n 20% hoger ligt!!!

Foto Yvonne Wood
Yvonne Wood