2toDrive

2toDrive is een experiment van maximaal 6 jaar, waarbij u onder begeleiding van  een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door  minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders.  2toDrive zorgt ervoor dat u gedurende een langere periode onder relatief  veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Hoe het werkt:

  • Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag u  theorie-examen doen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
  • Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag u praktijklessen nemen.
  • Vanaf de leeftijd van 17 jaar mag u praktijkexamen doen.
  • Na het behalen van uw rijbewijs mag u tot de leeftijd van 18 jaar een  personenauto besturen onder begeleiding van een door u zelf uitgekozen coach. U  mag maximaal 5 coaches kiezen.
  • Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag u zonder coach een personenauto besturen.

Begeleiderspas
Via de website van 2toDrive  kunt u uzelf aanmelden als deelnemer en de begeleiderspas aanvragen. Op de  begeleiderspas worden de namen vermeld van de coaches die u hebt gekozen. U  hebt hiervoor wel toestemming nodig van de coaches. Aan de coaches worden bepaalde eisen gesteld die u ook  op deze website kunt terugvinden. Wanneer u uw rijbewijs komt ophalen  bij de gemeente, controleert het systeem automatisch of er een begeleiderspas  aanwezig is. Dit is een voorwaarde voor het verkrijgen van het rijbewijs op  17-jarige leeftijd.